Сміла звертається з проханням про допомогу до Черкас

Сміла звертається з проханням про допомогу до Черкас

Активісти «Народної влади» виступили на захист свого кандидата на посаду міського голови Сміли Олега Черненка. За словами мітингувальників, регіонали збираються зняти його з реєстрації як кандидата на посаду мера. Нагадаємо, замість першого заступника голови Смілянської райдержадміністрації Олега Черненка, регіонали, з різницею у два дні, висунули на посаду мера бізнесмена Вадима Решетняка

6 жовтня представники «Народної влади» розмістили намети у центрі Черкас, а також вишикувалися з прапорами перед Черкаським окружним адміністративним судом. Судову тяганину, влаштовану висуванцем Партії регіонів з Олегом Черненком, мітингувальники називають «судилищем».

– Розуміючи, що Олег Черненко авторитетна людина і має підтримку смілян, його конкурент Вадим Решетняк звернувся до суду, щоб зняти з виборчих перегонів пана Черненка. Однак, між нами кажучи, Решетняк особливо і не прагне стати мером, просто дехто його проштовхує, – говорить член партії «Народна влада» Анатолій Потапенко. – Але ж Смілянська ТВК 15-ма голосами проголосувала за реєстрацію пана Черненка як кандидата на посаду міського голови. Крім того, партійна конференція, на якій висунули на посаду міського голови Решетняка, повноцінно не відбулася, вона пройшла вночі, швидко і, як то кажуть, «по понятіям»… І от регіони вирішили нас зламати через коліно. Зараз наш кандидат Олег Черненко з адвокатом перебуває в суді. Вважаю, що він справжній кандидат на посаду голови міста. Коли він працював на Водоканалі, то Сміла мала вчасно дешеву воду. А зараз вода і дорога, і подається лише декілька годин на день. Пізніше Черненка запросили працювати у мерію, а потім вижили. І знову були запросили у владу, вже першим заступником голови райдержадміністрації.

Стратегія "Нової влади" - спробувати відстояти свого кандидата

Стратегія "Нової влади" - спробувати відстояти свого кандидата

Ось з будівлі суду виходить сам Олег Черненко. Каже, що через деякі проблеми з документами доведеться їхати у Смілу за новим дорученням. Поки що оголошена перерва судового засідання.

У 2002 році пан Олег Федорович вже боровся за крісло мера Сміли. Тоді він зайняв друге місце. Каже, що пізніше дізнався про фальшування виборів. Запевняє, що у смілянській типографії було додатково надруковано 5 тис. бюлетенів, які вкинули за його конкурента.

Нині ж, хоч Олег Черненко і безпартійний, однак за домовленістю з регіоналами йшов на вибори з ними, тому що співпрацював з ПР. «Крім того, я ж працюю у районній державній адміністрації, тобто, у президентській вертикалі влади. Тож, звичайно, я в деякій мірі є підзвітним і відповідаю перед Партією регіонів. Зрозуміло, що інтереси перетинались, але зараз наші шляхи розійшлись», – пояснює Олег Федорович.

Позов на нього пан Олег називає «зробленим з повітря».

Партія регіонів спочатку висунула, а потім відмовилась від рейтингового кандидата на посаду мера Сміли

Партія регіонів спочатку висунула, а потім відмовилась від рейтингового кандидата на посаду мера Сміли

– У позовній заяві немає навіть надуманих причин. Комічна ситуація: оскаржуючи рішення територіальної виборчої комісії, один кандидат просто хоче зняти іншого з перегонів. Але ж так можна дійти до того, що познімають усіх сімох кандидатів на посаду мера Сміли і залишиться лише один… – зітхає Олег Черненко. – А суть позову полягає в наступному. У Законі про місцеві вибори сказано, що висуванець на посаду мера повинен бути зареєстрований від однієї партії. На цьому мої конкуренти і хочуть зіграти. Але є процедура висунення, а є процедура реєстрації. Висунута особа стає кандидатом ,коли її зареєструє ТВК. І коли я йшов подавати документи від Партії регіонів, яка мене спершу висунула, то у цей час мене висунула на кандидати й інші партія – «Народна влада». Але це Законом не заборонено. Людина ж може і не знати, що її висуває ще якась партія, так же можна і навмисне підставити. Та головне бути зареєстрованим. І от відкликанням подання моєї кандидатури на посаду мера Партія регіонів скасувала подання моїх документів на реєстрацію. І я мав повне право бути зареєстрованим від іншої партії. Тому цей позов не має ніякого змісту. Але як говорив один з моїх знайомих, який є представником Партії регіонів, «наше завдання «затягнути» справу у суд, а далі суди всі наші»…

реклама

Коментарі  

 
-6 #6 Svarog 10.10.2010 01:36
*** Ребята статью можно смело делить на 3 и читать только одно Олежка пролетел из - за безграмотности. Вадим нормальный парень, ну малехо грубоват но чел творит реальные вещи,***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Андрей 09.10.2010 15:37
Цитую vasiliy:
Личико не избираемое... ужас. Куда лезет?

Тебя бы увидеть ))) Красавец! Может поэтому ТЕБЯ и не избирают?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #4 Умница 08.10.2010 15:50
А чё в Черкассах палатки расставлять? Это теперь Одаричу в Смеле выставлять свои ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #3 Gaf 07.10.2010 23:36
Його доля бути другим завжди!
Не зрозумів? Відтепер і другим буде стати важко. Дорога тільки одна - до "обіжених", у БЮТ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Натан 07.10.2010 21:08
Vasiliy- Ви таак говорите..
Идите на Привоз и скажите там
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #1 vasiliy 07.10.2010 17:43
Личико не избираемое... ужас. Куда лезет?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100