реклама

реклама

Уже понад півроку у Черкасах по вулиці Смілянська навпроти магазину «Київський ювелірний магазин» стоїть тендітний аналог Проні Прокопівни з популярного радянського фільму «За двома зайцями». Звідки з’явилася скульптура «Прочерк» поцікавився у дирекції ювелірного закладу.

pani2

Як пояснила керуюча «КЮЗ» Ольга Химич, статую магазину подарували.

– Черкаські любителі магазину, які понад усе не хочуть називати своїх імен, зробили нам такий подарунок. Сказали, «нехай прикрашає прекрасне». Ми не знаємо, ні з чого вона зроблена, ні скільки важить. Привезли, вигрузили і встановили. Все. Зараз люди милуються статуєю, фотографуються, а ми радіємо, що нас так поважають.

Автор наголошує, що це - не Проня Прокопівна

Автор наголошує, що це - не Проня Прокопівна

Автором пам’ятника є скульптор Олександр Гульбіс. Схожі за типом пам’ятники – Проні Прокопівни та Голохвастого, створені черкаським скульптором, – вже декілька років тому були встановлені в Черкасах по вулиці Леніна.

– Пам’ятник біля ювелірного магазину виготовлений із склопластику, пофарбований під бронзу. З цього ж матеріалу виготовляв й інші пам’ятники, що стоять в місті, – розповів «Прочерку» Олександр Гульбіс. – Щодо цієї дівчини, то це не аналог Проні Прокопівни. Це просто збірний образ дівчини 18-19 століття. Зробив скульптуру, щоб прикрасити нею місто. А встановлена фігура на певному місці за ініціативи однієї особи, яка просто її вподобала.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100