Шевченкові двійники: актор Петро Панчук та черкаський будівельник Володимир Шевченко

Шевченкові двійники: актор Петро Панчук та черкаський будівельник Володимир Шевченко

Розшукується двійник Тараса Шевченка. Вітчизняні письменники та книговидавці вирішили знайти схожих на Кобзаря, так як це роблять у Сполучених Шатах, де вже 20 років поспіль проводять конкурс двійників Ернеста Хемінгуея. Щоправда до українських шевченків вимоги не такі жорсткі, повідомляють «Вікна».

Конкурс вже стартував. Усі, хто вважає, що хоч якось схожий на Кобзаря може подавати заявки. Обмежень ані у віці, ані у статі немає.

Письменник Віталій Капранов цей конкурс двійників називає забавою. Вимоги до учасників не суворі.

– Шевченків беремо всяких: і молодих, і старих, і середнього віку, і навіть без лисини. Допускаємо будь-який грим в межах розумного, – говорить письменник.

Володимир Шевченко – черкаський будівельник. На конкурс двійників Шевченка його відрядила дружина. Зазвичай Володимир вусів не носить. Як і не малює, і не пише віршів. Та й твори Кобзаря читає нечасто. Зокрема, «Кобзаря» прочитав ще в дитинстві.

Ще один претендент на місце двійника – Петро Панчук, актор театру і кіно. Неодноразово грав Тараса Шевченка на сцені. Вуса у пана Петра теж несправжні. Попри це каже, що в нього з Кобзарем чимало спільного.

– Як він любив молодих дівчат, так і я люблю молодих дівчат. Чи то дівчата молоді мене люблять… – жартує актор, що у березні цього року грав на Черкаській сцені Тараса Шевченка.

Народний депутата Іван Заєць заявки на конкурс не подавав, хоча його вже давно не дивують питання про схожість з Тарасом Шевченком.

– Було б дуже сміливо сказати, що я на нього схожий. Можливо, зовнішньо якісь риси є. Але для мене схожість – це не тільки за формою, а ще й по духу, – каже нардеп.

Яким саме зовні був Шевченко точно знають у музеї воскових фігур.

– Темно-русе волосся, темно-русі брови і темно-сірі очі. Звичайний ніс. І два аршина п’ять вершків, що в перекладі на сантиметри – 1,64, – розповідають в музеї.

Яким на зріст та вік буде перший двійник Тараса Шевченка? Про це українцям повідомляють в середині листопада.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100