Чому в місті Суми вартість проїзду у тролейбусах 1 гривня та де взяти кошти на перевезення пільгових категорій громадян в місті Черкаси? Про це сьогодні розповіла журналістам екс-заступник міського голови Черкас, депутат обласної ради Любов Майборода.

Шкода, що на прес-конференції не було міського голови Черкас Сергія Одарича. Любов Майборода говорила фактично про ту саму арифметику, яку розписував 14 жовтня представникам ЗМІ мер. Тоді він говорив, що згідно з розрахунками Головного управління статистики у Черкаській області, щоб забезпечити всіх пільговиків безкоштовним проїздом на рік – «Черкасиелектротрансу» слід відшкодовувати 40 млн. гривень. На сьогодні дефіцит складає – 30 млн. грн., тобто більшість перевезень держава не компенсує.

Майборода представила своє вирішення проблеми, попередньо проконсультувавшись у Полтаві, Сумах, Тернополі, Луцьку, Вінниці.

– У Сумах населення 282 тисячі осіб, у Черкасах – 287. З державного бюджету субвенція на пільгові перевезення в 2011 році перераховується таким чином: місто Суми повинно отримати 13 млн 800 тис грн. А місто Черкаси – 13 400 тисяч. На сьогодні обом містам надійшло по 10 млн грн. У Сумах на вчорашній день на трасу вийшло 52 тролейбуси, у вихідні дні виходить 36 тролейбусів. Вартість перевезення в місті Суми у тролейбусах становить 1 грн, а вартість перевезення в маршрутках у Сумах (а також в Тернополі, Івано-Франківську) – 2 грн. У Черкасах, де в тролейбусах вартість перевезення становить 1,25 грн, практично призупинені пільгові перевезення. Чому? Звичайно держбюджет дає недостатньо грошей для забезпечення роботи тролейбусних парків по всій Україні. Але враховуючи важливість гуманітарного значення цього питання, всі без виключення місцеві бюджети дотують тролейбусні перевезення! – запевнила Любов Майборода.

Далі депутат знову вдалася до порівняння.

– Суми з міського бюджету в статутний фонд комунального підприємства перерахували 6 млн 100 тисяч гривень. А Черкаси перерахували 2 млн 400 тисяч гривень. Суми виділили 3,5 млн грн. на закупівлю тролейбусів, а місто Черкаси – 0. Місто Суми всі кошти, які надійшли з відшкодування витрат, пов’язаних з перевезенням пільгових категорій, направило на електротранспорт. А Черкаси 1 млн 700 тисяч гривень направили, як компенсацію автомобільним перевізникам, тобто маршруткам, що належать приватним особам. Немає жодного обласного центру, де були б припинені пільгові перевезення! Аналогічна ситуація була і в минулому році. Можна говорити про зобов’язання держави, але є совість і мораль! – перейшла на емоції Любов Володимирівна.

Потім вона запропонувала поглянути на співвідношення витрат з міських бюджетів обох міст. Порівняльна таблиця була підготовлена Асоціацією міст України.

– У Сумах на утримання апарату органів місцевого самоврядування витрачається 29 млн грн. А в Черкасах 45 млн грн. На цьогорічні святкування Черкаси витратили 1 млн 100 тис грн, а місто Суми – 300 тисяч. Програма підтримки ЗМІ: у Сумах – 260 тисяч, а в Черкасах – 1 млн 400 тисяч за планом. Фонд міського голови – 550 тисяч, а в міського голови міста Сум взагалі немає такого фонду. На утримання дирекції парків у Черкасах з міського бюджету виділяється 3 млн грн., а в місті Суми взагалі комунальне підприємство є госпрозрахунковим. На наш зоопарк щороку виділяється 2 млн грн. Звичайно, багато можна говорити про любов до тварин, але не у всіх обласних центрах є зоопарки. Бо це надзвичайно дороге задоволення! Ні в Сумах, ні в Івано-Франківську таких об’єктів немає. Таким чином, я вам показала, що є 30 млн грн, що виділяються в Черкасах на різноманітні потреби і не виділяються в Сумах. Тобто, є кошти для того, щоб надати допомогу тролейбусному парку. Але, як бачите, пріоритети тут інші… – підсумувала Любов Майборода.

реклама

Коментарі  

 
+1 #31 Изя 21.10.2011 11:45
Есть два типа людей - Одни катят мир, а другие бегут рядом и кричат "Куда катится мир?!"

Эта Майборода из последних.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #30 Цирк 20.10.2011 15:55
Цитую Марина:
[quote name="Fagot"]Дивує - чому в усіх обласних центрах тролейбуси перевозять пільговиків, а в Черкасах - НІ? Ми що - інша держава? Черкаси захопили чужинці-глитаї, які тільки красти можуть..

Тому, що в Черкасах при владі - найгірша в Україні команда так званих "менеджерів". Вони в тролейбусах не їздять і на старих людей їм плювати. :sad:[/quote
Успокойтесь чи заспокойтеся. Вертолетную площадку построили - построили! Речпорт уже открыт - открыт! Зачем Вам разбитые тролейбусы. Вас первых в Украине будут катать на вертолетах и метеорах :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #29 Лмила 20.10.2011 15:48
Цитую Тёзка:
Молодец, Майборода! А Вам бы только гнобить её. Человек толк говорит. Понятно, что перевизныки набивают владные карманы. Зачем Одаричу пенсионеры и льготники? Только Одарич со своей командой просто ее забили, когда поняли, что она восстала против их политики

Бідна, забита та нещасна. Робила би що небудь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #28 Лмила 20.10.2011 15:46
Цитую Тётя Соня:
Цитую Сема:
Ну Одарич сейчас занимается ремонтом дорог.
А чем занимается Майборода? Как всегда советами? Взяла бы и сделала. Ну например возглавила тролейбусный парк, навела там порядок, организовала бы безубыточность перевозок. Да ее люди на руках бы носили и говорили, вот это Люба, человек дела! А так прокукарекает, а долги тролейбусного парка от этого ведь не исчезнут? Только воду мутит.....
Вы так рассуждаете, как будто Одарич ей предлагает эту должность. Может и навела б порядок, так мэр же устранил её, как неугодную. Он только с теми по пути, кто ему подтявкивает и лижет........................


Майборода створена тільки для того, щоб критикувати. Щоб щось робити потрібно брати на себе відповідальніст ь, а вона відмовлялась листи підписувати, рішення виконувати. За це можуть критикувати....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #27 Симон П. 20.10.2011 14:55
Цитую Де ваша совість?:
Депутати міської ради від партії вільних демокртів та регіонів багато говорять про боротьбу з бідністю і "повагу" до простих людей. А самі цих знедолених людей - пенсіонерів - позбавляють права навіть пересуватись розбитими тролейбусами!! Ці люди не мають ні безкоштовних медикаментів, ні якісного харчування,ні умов для людського відпочинку. Тепер їх примушують сидіти вдома і пошвидше вмирати........................................

Вы готуйтеся. Скоро поднимут еще комунальные тарифы на 30% и все благодаря тем на кого молились в сторону Кремля. Сходите еще в церковь московского патриархата и поблагодарите Гундяева, что печется о Вас в Москве, да пожертвуйте ему на очередной швейцарский будильник за 30 тысяч евро (на гривни 330 тыс. грн).ы тут за 1 гривну 25 кипишь подняли 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #26 Гапон 20.10.2011 14:47
Цитую Бартоломео:
Цитую Коритенко:
Одарич всіх би послав на цвинтар: лікарні, школи, пенсіонерів.. Щоб не морочили голову "державному мужу" :-x :-x ..

Ну до чого ви нудні, шановні пенсионери? Невже не розумієте маштабність діяльності міської ради на чолі з вільними від совісті демократами? НЕ ПЛУТАЙТЕСЬ ПІД НОГАМИ!!

"вільними від совісті демократи" - це Ви про Майбороду? Чи є ще вільні від совісті демократи гарні, бо вони кричать, як Вам подобається :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #25 Леся В 20.10.2011 13:31
Скільки б знахабнілі хами не обливали брудом Любов Володимирівну - ВАМ НЕМАЄ ЧОГО СКАЗАТИ ПРОТИ ЇЇ АРГУМЕНТІВ!! :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #24 Ursus 20.10.2011 13:29
Цитую Лёня:
Як же вона набридла черкащанам!Гавк ає ,як той Мамалига!

Ну ти й зрівняв: хвіст із пальцем!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #23 Бартоломео 20.10.2011 13:26
Цитую Коритенко:
Одарич всіх би послав на цвинтар: лікарні, школи, пенсіонерів.. Щоб не морочили голову "державному мужу" :-x :-x ..

Ну до чого ви нудні, шановні пенсионери? Невже не розумієте маштабність діяльності міської ради на чолі з вільними від совісті демократами? НЕ ПЛУТАЙТЕСЬ ПІД НОГАМИ!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #22 Марина 20.10.2011 13:22
Цитую Fagot:
Дивує - чому в усіх обласних центрах тролейбуси перевозять пільговиків, а в Черкасах - НІ? Ми що - інша держава? Черкаси захопили чужинці-глитаї, які тільки красти можуть..

Тому, що в Черкасах при владі - найгірша в Україні команда так званих "менеджерів". Вони в тролейбусах не їздять і на старих людей їм плювати. :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100