реклама

реклама

Два тижні тому в Черкаси прибула біженка з Сирії черкащанка 31-річна Інна Левченко. Разом з нею приїхали 6 доньок. Найстаршій виповнилось 15 років, а найменшій - лише півтора, інформує «Газета по-українськи».

"Одягу та продуктів немає. Спимо на п'яти матрацах. Одна з проблем: діти не знають української мови"

"Одягу та продуктів немає. Спимо на п'яти матрацах. Одна з проблем: діти не знають української мови"


 12 років тому Інна разом з сирійцем-чоловіком Бадром Акадом виїхала у його місто Хомс. У березні цього року там розпочалась громадянська війна.

"Тіла загиблих рідні ховають у дворах. Поранених лікують дома, бо з лікарні викрадають і добивають. А потім сотнями ховають у братських могилах. Я терпіла скільки могла.  Коли вже почали стріляти і по наших вікнах, звернулись у наше посольство, і через два дні вночі мене вивезли в аеропорт, - розповіла на прес-конференції Інна. - Чоловік поки що залишився там. Я зараз мешкаю у квартирі з сестрою. Одягу та продуктів немає. Спимо на п'яти матрацах. Одна з проблем: діти не знають української мови. Там вони з навчання мали грамоти".

siri2 Інна звернулась за допомогою до депутата обласної ради Юлії Воєводи.

"Ситуація для нашої області нестандартна. Тому я зібрала прес-конференцію, бо запити до установ і організацій заберуть час. А питання з житлом і забезпеченням одягом і продуктами треба вирішити дуже швидко. Вивчити можливість адаптування дітей до нашої школи. Кредит ця сім'я на житло взяти не може. Тому на найближчій сесії в листопаді ми звернемось до депутатів, щоб вирішити цю проблему", - пообіцяла Воєвода.

Одягом, продуктами і грошима пообіцяли допомогти в Червоному Хресті.

"Ми звернемось до громадських організацій щодо забезпечення сім'ї. Поки що Інну з дітьми можна поселити в один із санаторіїв. Наприклад, у черкаську "Україну". Там вона з дітьми буде й харчуватись. Треба подбати і про психологічну допомогу. В нашому університеті викладають арабську мову. Думаю, там погодяться допомогти дітям вивчити українську", -  зазначила директор  обласного управління соціальної служби для сім'ї, дітей і молоді Ніна Бабій.

Чоловік Інни поки що перебуває у Сирії. "За освітою він програміст. Закінчував Черкаський національний університет. При першій можливості він до нас приїде", - підсумувала жінка.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100