Єгері Коробівського мисливського господарства затримали дві групи браконьєрів: одні полювали на оленів, інші – на бобрів та єнотів, пише «Інфоміст».


– Нині на озброєнні у браконьєрів є і сучасні тепловізори, їхня зброя оснащена сучасними глушниками. Тобто на своє незаконне хобі вони грошей не шкодують, – розповідає директор ТОВ «Мисливське господарство «Коробівське» Андрій Тичков.

Першу групу злочинців затримали 3 жовтня. Двоє осіб із води пізно ввечері відкрили полювання на оленів. Інша компанія, також із двох осіб, полювала вдень. При собі браконьєри мали ще й двох мисливських псів.


У них вилучили мішок капканів, дві підсадки для ловлі бобрів у норах. Серед улову горе-мисливці мали півмішка риби, а ще – єнота і бобра.


Обидві групи, затримані єгерями, були одразу доставлені до Золотоніського РВ УМВС.


Зброю в усіх вилучили, проти злочинців відкрили кримінальне провадження.

– Ми гостинно зустрічаємо мисливців, які мають усі необхідні ліцензії і дозволи. Проте жорстко боремося і будемо боротися із браконьєрами. Нагадую, що згідно зі статтею 248 Кримінального кодексу України, порушення правил полювання може потягнути на штраф від 100 неоподатковуваних мінімумів до 5 років позбавлення волі із конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього здобутого, – говорить директор ТОВ «Мисливське господарство «Коробівське».

Довідка

ТОВ «Мисливське господарство «Коробівське» на 10,5 тисячах гектарів золотоніських лісів займається відновленням поголів’я диких тварин: кабанів, оленів, косуль, бобрів. Тому із відкриттям сезону полювання в господарстві створили спеціальну єгерську службу, яка займається відстежуванням та відловом браконьєрів. Для більш ефективної роботи «лісові контролери» мають на озброєнні прилади нічного бачення, теплові зори. Крім того, на всій території мисливського господарства ведеться постійне відеоспостереження.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Олександр 19.05.2020 19:10
Всі знають хто такий Т... Сам в минулому бракоша,знищив всіх кабанів в угіддях. А тепер такий правильний,аж страшно. І як такі попадають туди,а ось і самі попалися на браконьєрстві,к оришуючи у Леськах мєнта
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100