реклама

реклама

Проект «Наш Шевченко», започаткований в. о. художнього керівника черкаського драмтеатру Сергієм Проскурнею, нині переживає кардинальні зміни. Про це сказав журналістам днями сам Сергій Владиславович.

Відтепер «Нашого Шевченка» транслюватимуть не лише на ТРК «ВІККА», а й в інтернеті. Вже скоро проект матиме свій сайт.

– Я змінив оператора. Ми тепер робимо цей проект разом з творчою групою «Про твоє». Знімаємо все на фотоапарати«Canon». У нас змінився і принцип монтажу матеріалу. «Картинка» стала соковитою, сучасною, модною, – розповідає про зміни у проекті Проскурня.

Тепер, додає він, під час зйомок вони не поспішають, що дозволяє краще розкритися герою відео.

– Якщо раніше ми знімали 15-20 хвилин, то тепер часом і дві години. Це дає нашому герою в кадрі розкритися, розпружитися, не боятися камери. Для мене дуже важливі «відіграші» наприкінці сюжетів, – зазначає Сергій Владиславович.

Зокрема, днями Сергій Проскурня знімав двох дівчаток-близнят, що займаються художньою гімнастикою та читали уривок з російськомовного твору Шевченка «Близнюки».

– Тепер я працюю з кожним нашим героєм в кадрі, разом підбираємо тексти. Це вже інших підхід. Він менш документальний, але тут вже більше художності, – зазначає Проскурня.

Нагадаємо, у межах проекту «Наш Шевченко» Сергій Проскурня разом з оператором знімає різних людей, які зачитують вірш або уривок з поеми. Проект стартував 9 березня цього року та триватиме до 200-річчя Шевченка. У «Нашому Шевченку» вже знялись письменник Юрій Андрухович, співачки Сестри Тельнюк, Ірина Білик, співак Фома, актор Олег Примогенов, джазовий піаніст Сергій Крашенінніков, а також вчителі, студенти і школярі, пожежники і прикордонники, бізнесмени і фармацевти, художники і юристи, бармени і байкери. Загалом за ідеєю має вийти 365 сюжетів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100