32 співробітники Мобільних Медичних Бригад Черкаська обласна організація Товариства Червоного Хреста України успішно пройшли дводенний тренінг з надання Першої Психологічної Допомоги.

Перша психологічна допомога – один з пріоритетних напрямків навчання для персоналу ММБ Товариства Червоного Хреста України, адже з початком повномаштабних бойових дій люди зіткаються із безпрецендентними кризовими подіями.

438165477_432454662848274_250529322643497047_n

Безперечно екіпажі Мобільних Медичних Бригад Українського Червоного Хреста мають не тільки допомагати з первинною медичною допомогою і оглядом, а й стати опорою для людей, що потребують психологічної підтримки у важкі стресові часи.

Співробітники ММБ навчались сучасним методикам і алгоритмам підтримки населення в кризових ситуаціях:

- Типи кризових подій та реакції на них;

- Алгоритми ДСН;

- Складні реакції та перенаправлення

- Пріоритети в наданні ППД;

- Ефективна комунікація під час надання першої психологічної допомоги.

- Практичні методики ППД;

Наразі Український Червоний Хрест має значний досвід впровадження діяльності у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, а також у підтримці населення, яке постраждало через війну в Україні. Мова йде про базову підтримку: заходи для дітей, дорослих, людей похилого віку та родин, інформаційні сесії; підтримка під час видачі гуманітарної допомоги, реагування на надзвичайні ситуації, зустрічі евакуаційних потягів тощо; видача сімейних наборів; надання інформації про можливість отримати іншу допомогу або звернутись до професійного психолога у разі потреби; під час виїзду медичних мобільних бригад у віддалені регіони.

Проєкт Мобільні Медичні Бригади Червоний Хрест України реалізовується при постійній підтримці Canadian Red Cross. Дякуємо партнерам за розвиток та допомогу, йдеться в повідомленні організації.

Фото: обласна організація ТЧХУ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100