реклама

реклама

Інженери Канівської ГЕС називають нісенітницею інформацію про ненадійність їхньої станції

Інженери Канівської ГЕС називають нісенітницею інформацію про ненадійність їхньої станції

Стан греблі Канівської ГЕС є критичним. Перевірки, організовані на Дніпровському каскаді ГЕС, показали, що Канівська гребля представляє значно більшу загрозу, ніж гребля Київської ГЕС. Станція, побудована в 1972-1975 роках, використовувала експериментальні технології складу бетонів і включення золи-віднесення ТЕЦ в гідротехнічний бетон. Дані досліджень свідчать про руйнування бетонних конструкцій зсередини, що утруднює оцінку масштабу кризи. Не виключено, що в аварійному стані знаходяться весь фронт греблі, повідомило 10 грудня Інтернет-видання «Тема»


– Попередні висновки свідчили про те, що спорудження Канівської ГЕС не відповідає міжнародним нормам гідрологічної безпеки. Зокрема, відсутні аварійні водоскиди, обмежені водопропускні можливості шлюзів і водоскидів. Проте нові дані говорять про те, що до проектних помилок додалася проблема внутрішнього руйнування греблі, – стверджує Євгеній Хлобистов, завідувач відділом стійкого розвитку і екологічної безпеки Ради з вивчення виробничих сил Національної Академії Наук України.

Тривожна інформація про Канівську ГЕС нині збурила український інтернет

Тривожна інформація про Канівську ГЕС нині збурила український інтернет

– Сьогодні гребля Канівською ГЕС стримує 2,5 куб.км. води Канівського водосховища з розрахунковим натиском до 11 м. За попередніми підрахунками, прорив греблі Канівською ГЕС приведе до затоплення значної частини Черкаської області, утворення непрохідних боліт на цій території, а також до збільшення тиску на греблю Кременчуцького водосховища і її прориву, – говорить учений. – До цього необхідно додати викид на поверхню донних відкладень із закумульованими в них, за даними CEE Bankwatch Network, радіоактивними речовинами стронцієм-90 і цезієм-137, що скупчилися на дні Канівського водосховища після Чорнобильської катастрофи.

Синенко: Нащо людей хвилювати! Їм і так важко жити...

Синенко: Нащо людей хвилювати! Їм і так важко жити...

«Прочерк» зв’язався з директором Канівської ГЕС, і, до речі, депутатом обласної ради від Партії регіонів Іваном Синенком особисто, щоб отримати коментар з приводу тривожної інформації, що поширило Інтернет-видання «Тема». Директору Канівської ГЕС було важко спілкуватися з нами, оскільки його, мовляв, саме звалила у ліжко застуда чи навіть грип.

– Це суцільна нісенітниця! Ніякої загрози для черкащан немає! Мені цікаво, чи несуть якусь відповідальність фахівці, що поширюють подібну інформацію про стан наших бетонних конструкцій?! – емоційно висловився Іван Васильович. – Я працюю на Канівській ГЕС з перших днів її роботи, а це майже 40 років! Ніякої подібної тривожної інформації ніколи не було. Нащо людей хвилювати! Їм і так важко жити!!! Я зараз же повідомлю своїм інженерам і вам пере телефонують!

Через декілька хвилин ситуацію «Прочерку» вже пояснював головний інженер Канівської ГЕС Володимир Пшеничний.

– Не може бути такого, про що пише сайт «Тема», бо наша Канівська ГЕС наймолодша в Україні. Може мова йшла насправді про ДніпроГЕС. Її і взривали, і відновлювали. А наша Канівська ГЕС будувалася надійно, за зразком Київської ГЕС, тож ніяка вона не експериментальна. Насправді велику загрозу несе Кременчуцька ГЕС. Там стовп води – 28-30 метрів води. Наша ГЕС працює в режимі 6-9 метрів напору, – пояснив головний інженер. – Щодо радіаційних залишків, то вони, в основному, в Київському водосховищі. А у нас щотижня беруться глибинні проби і радіаційний фон води і грунту в межах норми. Нашу ГЕС теж перевіряють: от позачергова перевірка була торік. Серйозних зауважень не було. Ніяких екстремальних ситуацій тим більше не було!

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Дніпро 17.12.2010 16:04
Каскадний прорів. Київська, Канівська, Кременчуцька греблі. Треба перевіряти стан Київської + саркофаг тліє.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Андрій 12.12.2010 12:14
Брешуть мабуть, як завжди
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 ГаЛеша 11.12.2010 11:43
В таких випадках людям надійніше повірити в поганий стан ГЕС - бо, може, на фоні народних хвилювань її додатковий раз проінспектують і якись кошти у зміцнення направлять.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Марина 10.12.2010 19:41
А можливо Ви обманюєте? І не хочете говорити правду людям?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100